Як варити яйця, щоб вони легко чистилися? Секрети, про які мало хто знає (ФОТО)
Скільки часу потрібно, щоб зварити яйце круто, некруто і пашот
Відварити яйця – здавалося б, що може бути легшим? Та насправді багато хто навіть не знає, скільки часу потрібно, щоб куряче яйце приготувалося і було готовим до вживання.
Скільки часу треба варити яйця?
- Якщо вам треба зварити яйце круто (повна готовність, твердий жовток) – це 10-12 хв після закипання.
- Якщо треба некруті яйця (твердий білок, рідкий жовток), то на це піде 5-6 хв.
- Якщо ж ви хочете рідкі яйця (або пашот) – їх треба варити 2-3 хв після закипання води.
Однак, якщо у вас домашні яйця, то у кожному випадку варто додати по 1-2 хв – вони варяться трохи довше.
Як варити яйця, щоб вони легко чистилися?
Цей неприємний момент пов’язаний з порушенням важливих правил приготування. Тож візьміть на замітку наступні 3 правила:
- Температура. Не треба варити яйця, щойно вийняті з холодильника. Різкі перепади температур – не бажані. Варто заздалегідь дістати яйця і дочекатися, доки вони не стануть кімнатної температури. Лише після цього можна приступати до варіння.
- Час і ємність. Яйцям повинно вистачати місця у каструлі. Воду при цьому не забуваємо посолити.
- Холодна вода. Після готовності яйця варто покласти в окрему ємність із холодною водою: це значно полегшить вам процес очищення.
До речі, яйця перед варінням варто обережно промити під проточною водою. А закладають їх, звісно ж, у холодну воду (не кип'яток!)
Радіо Трек: НОВИНИ