Чим замінити цукор у варенні, щоб нічого не злиплося (РЕЦЕПТ)
Здоровіші будете!
Найчастіше у солодкій консервації цукру використовується більше, ніж самих фруктів і ягід. Але є декілька робочих способів зменшити кількість цукру
Пептин або лимонна кислота
Використання пептину і лимонної кислоти при приготуванні варення дозволяє зменшити кількість використовуваного цукру рівно вдвічі.
На 1 кг фруктів, під час використання пептину, кількість цукру можна скоротити до кількості 300 г замість 1 кг.
Агар-агар
Під час використання 1 ч.л. агар-агару у варення на 1 кг фруктів потрібно додати 500 г цукру замість 1 кг.
Ягідне пюре
Деякі замінюють компот ягідним пюре, в яке додають трохи цукру або навіть без нього. Подібний продукт можна заморозити і за необхідності використовувати.
Пюре можна вживати і в чистому вигляді, і розбавляючи водою до стану компоту.
Подібне пюре також корисно тим, що воно не піддається температурному впливу.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ