Головний секрет вдалої страви: як довго треба варити молоду картоплю?

І коли насправді її потрібно солити

Молода картопля готується дуже швидко – це, в принципі, одна з головних причин шаленої популярності цієї страви. Її потрібно варити всього 15-25 хв

Аби впевнитись у готовності, достатньо просто проткнути картоплину зубочисткою або ж виделкою. Якщо вона легко проколюється наскрізь, то страва готова.

 

Як правильно готувати молоду картоплю

Спершу на 10 хв замочуємо картоплю у холодній воді, щоб її було легше чистити.

Якщо є декілька великих картоплин, то розрізаємо їх на дрібніші частини. Ставимо каструлю з водою на вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо картоплю і варимо протягом 15-25 хв (довше – не варто, бо картопля розвариться).

Важливий нюанс: підсолюємо картоплю за кілька хвилин до повної готовності.

Зливаємо воду і додаємо зелень, сметану та вершкове масло. Усе добре перемішуємо й подаємо до столу

До речі, окрім швидкого приготування та неперевершеного смаку, молода картопля багата вітамінами С та B, а також на калій і залізо. Її калорійність становить всього 61 ккал на 100 г.

Джерело: МЕТА

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень