Кожен має займатися своїм, але війна все змінила, - лікар Сільковський про те, як готується пережити зиму

Та вже викопує перший врожай

Після 24 лютого змінилося життя всіх українців. Одні кинулися захищати рідну землю безпосередньо на фронті, інші докладають максимум зусиль у тилу, аби бути корисними країні.

Люди розширюють горизонти. Таке в собі відкрив відомий у Рівному лікар-анестезіолог Павло Сільковський:

– Напровесні цього року з дружиною домовились засадити повністю нашу земельну ділянку. Бо раніше я трохи скептично ставився до такої ідеї. Вважав, що кожен має займатися своїм. Фермери можуть виростити овочі, а ми - в них купити. Так ми будемо мати що їсти, а люди - збут продукції і оплату своєї праці. І можливість потім оплачувати послуги інших.

 

Усе змінила війна. Сумна перспектива можливого браку їжі змусила думати трохи інакше. Посівна в країні зривалася і багато орних земель неможливо було використати через бойові дії. Тоді ми сіли і вирішили: посадимо і будемо доглядати. Не може в такий час земля стояти порожньою. Дасть Бог, виросте, то будемо їсти самі та зможемо поділитися з іншими...

... А якщо так трапиться, що самі змушені будемо стати приходьками чи війна забере життя, то все-одно хтось скористається, якщо плоди будуть в землі. І все-одно з цього буде користь. Так і зробили.

 

Кілька днів тому я був на роботі, а дружина пішла на ділянку, щоб викопати на вечерю молодої картоплі. І переслала мені фотографії того, що сама побачила. І ці фото зробили мій день. На них видно, що Бог любить нас і дає урожай. Плоди ростуть і ростуть непогано. І це значить, що буде що їсти. І надія, що голоду таки не буде.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень