Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження? Перевірити це просто
Як не зіпсувати страву
Існує два простих способи визначити сорт картоплі, який підійде для варіння та смаження
Перший спосіб
Картоплину треба розрізати на дві половини. Тоді обидві половинки труть одна об одну, і якщо з'являються краплі соку, це значить, що сорт – з низьким вмістом крохмалю. Його найкраще використовувати для смаження.
Якщо половинки овоча стали липкими і «приклеюються» один до одного – це крохмалистий сорт, який краще використовувати для пюре, запіканок або ж запікати у духовці.
Другий спосіб
Варто звернути увагу на колір коренеплодів:
- якщо картопля жовтого або коричневого кольору, то вона ідеально підходить для смаження (але шкірка має бути гладкою);
- якщо картопля з червоною або фіолетовою шкіркою, то для смаження вона не підходить.
Радіо Трек: НОВИНИ