Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження? Перевірити це просто

Як не зіпсувати страву

Існує два простих способи визначити сорт картоплі, який підійде для варіння та смаження

Перший спосіб

Картоплину треба розрізати на дві половини. Тоді обидві половинки труть одна об одну, і якщо з'являються краплі соку, це значить, що сорт – з низьким вмістом крохмалю. Його найкраще використовувати для смаження.

Якщо половинки овоча стали липкими і «приклеюються» один до одного – це крохмалистий сорт, який краще використовувати для пюре, запіканок або ж запікати у духовці.

Другий спосіб

Варто звернути увагу на колір коренеплодів:

  • якщо картопля жовтого або коричневого кольору, то вона ідеально підходить для смаження (але шкірка має бути гладкою);
  • якщо картопля з червоною або фіолетовою шкіркою, то для смаження вона не підходить.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

У Рівному знайшли студентський квиток

У Рівному, 1 жовтня, на тротуарі, між Басів Кутом і Щасливим, знайшли студентський квиток. Він належить Січкару Григорію , студенту НУВГП.   Власника просимо звернутись за номером:  +380667642577 — Людмила

Більше оголошень