Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження? Перевірити це просто

Як не зіпсувати страву

Існує два простих способи визначити сорт картоплі, який підійде для варіння та смаження

Перший спосіб

Картоплину треба розрізати на дві половини. Тоді обидві половинки труть одна об одну, і якщо з'являються краплі соку, це значить, що сорт – з низьким вмістом крохмалю. Його найкраще використовувати для смаження.

Якщо половинки овоча стали липкими і «приклеюються» один до одного – це крохмалистий сорт, який краще використовувати для пюре, запіканок або ж запікати у духовці.

Другий спосіб

Варто звернути увагу на колір коренеплодів:

  • якщо картопля жовтого або коричневого кольору, то вона ідеально підходить для смаження (але шкірка має бути гладкою);
  • якщо картопля з червоною або фіолетовою шкіркою, то для смаження вона не підходить.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку по кличці Сем шукають у Рівному

Пес втік після обстрілів. Він має довгу світлу шерсть, довгі лапи та гострі вуха. Може бути в районі Віденської, Щасливого, Мототреку або Радіозаводу. Номери власників: 068-28-97-319 або 068-041-14-08

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

У Рівному знайшли техпаспорт на прізвище Поліщук

У Рівному 1 листопада знайдено техпаспорт, в районі масив Київський. Документ виданий, на ім'я Поліщук Наталія Володимирівна. За деталями звертайтесь за номером: 096 118 5225

Більше оголошень