Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження? Перевірити це просто

Як не зіпсувати страву

Існує два простих способи визначити сорт картоплі, який підійде для варіння та смаження

Перший спосіб

Картоплину треба розрізати на дві половини. Тоді обидві половинки труть одна об одну, і якщо з'являються краплі соку, це значить, що сорт – з низьким вмістом крохмалю. Його найкраще використовувати для смаження.

Якщо половинки овоча стали липкими і «приклеюються» один до одного – це крохмалистий сорт, який краще використовувати для пюре, запіканок або ж запікати у духовці.

Другий спосіб

Варто звернути увагу на колір коренеплодів:

  • якщо картопля жовтого або коричневого кольору, то вона ідеально підходить для смаження (але шкірка має бути гладкою);
  • якщо картопля з червоною або фіолетовою шкіркою, то для смаження вона не підходить.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram.
Viber: 063-734-106-4
Богдана Карц

Богдана Карц

Відкрити плей-лист

У Рівному шукають собаку породи естонський гончак

Згубилася собака мисливської породи естонський гончак. Прохання повернути загубленого улюбленця за винагороду.

Знайдена картка Приватбанку

 Знайдена картка Приватбанку, універсальна. Територія газотрону. Поверну власнику який назве останні чотири цифри. +380975244009 [media=267008]

Знайдене пенсійне посвідчення

20.01.2022 на вул.Чорновола у Рівному водій VW Sharan BK2748CH Маркушевський В.О. втратив своє пенсійне посвідчення. Аби забрати документи завертайтесь за номером 0677954878

Більше оголошень