Зміни у призові в армію: Зеленський підписав закон

Йдеться про призов в особливий період

Резервісти на Рівненському полігоні (фото сайту ВСЕ)

В Україні запровадять новий вид служби в армії – за призовом резервістів в особливий період. Закон про це підписав президент Володимир Зеленський.

Згідно з ним, резервістів призиватимуть в особливий період на службу в армію.

Рішення про проведення такого призову ухвалюватиме Верховний Головнокомандувач за поданням Головнокомандувача. У рішенні буде вказано, які категорії резервістів треба призвати, завдання, обсяги, строки та порядок проведення призову тощо.

Призваних резервістів прирівняють за правами на працю, освіту, соцзахист до мобілізованих.

 

Приміром, їм сприятимуть у працевлаштуванні протягом півроку після повернення зі служби.

Також законом передбачено реформувати, відповідно до європейських підходів, військовий облік та діяльність місцевих органів військового управління.

Так, резервістів обліковуватимуть з допомогою автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Оберіг» (Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів).

Сучаснішими будуть і вимоги до адмінвідповідальності посадовців, резервістів, військовозобов'язаних та призовників за порушення законодавства про військовий обов'язок і військову службу та умисне зіпсуття чи втрату військово-облікових документів.

Окрім цього, діятиме кримінальна відповідальність за ухилення від призову в особливий період, від військового обліку чи навчальних зборів.

Нагадаємо, що резервісти — це військовозобов’язані, які ведуть цивільний спосіб життя і в мирний час роблять кар'єру поза межами збройних сил. Але проходять час від часу військову підготовку (їх викликають на збори). Здебільшого це колишні військовослужбовці.  

Особливий період – це період з моменту оголошення рішення про мобілізацію, чи з моменту введення воєнного стану, і частково відбудовний період після закінчення воєнних дій.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень