Хто може уникнути весняного призову. Сьогодні почали відбирати юнаків на Рівненщині

Загалом по Україні мають набрати 14 тисяч призовників

В Україні в четвер, 1 квітня, стартував весняний призов в армію. За даними уряду, із 14 тисяч призовників до Збройних сили України піде служити найбільше – 6 500. Як повідомляє РАДІО ТРЕК, у розпорядженні Кабміну зазначається, що з Рівненщини підлягають відправленню до військ 455 осіб.

З них, 220 – до Збройних сил України, 15 – до Держспецтрансслужби, 140 – до Національної гвардії України, 80 – до Держприкордонслужби.

Відповідно до законодавства, рішення про надання відстрочки лежить на районних (міських) призовних комісіях. Не підлягають призову й буде надаватися відстрочка на весь період отримання освіти громадянам призовного віку. Зокрема, не призиватимуть до лав ЗСУ хлопців, які навчаються у закладах:

загальної середньої освіти та професійно-технічної освіти на денній формі, фахової передвищої освіти на денній формі, середньої або вищої духовної освіти на денній формі, в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва.

Окрім того, відстрочку гарантують деякі сімейні обставини та стан здоров’я. До речі, мед комісію у разі «непридатності» призовник проходить щороку.

Як повідомляє armyinform.com.ua, відстрочку отримає призовник, який опікується непрацездатними батьками чи неповнолітніми братами чи сестрами.

До ЗСУ не можуть призвати тих, хто

має вагітну дружину, дитину віком до 3 років або дитину старшу від 3 років, яка виховується без матері у зв'язку з її смертю або за рішенням суду.

Багатодітних батьків та чоловіків, які виховують дітей з інвалідністю, теж не призиватимуть.

У разі, якщо призову на строкову військову службу підлягають кілька синів одночасно, відстрочка може надаватися одному з них за їхнім бажанням з урахуванням пропозиції батьків.

Така відстрочка надається на час проходження строкової військової служби братами, до звільнення у запас одного з них.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень