«Косять» від призову, прикриваючись виборами? На Рівненщині починається осінній призов

Мають набрати близько пів тисячі призовників

З 1 жовтня на Рівненщині стартує осінній призов. Про це повідомив військовий комісар обласного терцентру комплектування та соціальної підтримки полковник Валерій Куценко:

- 1 жовтня 2020 року розпочинається черговий осінній призов на строкову військову службу, близько 500 осіб буде призвано за жовтень-грудень цього року, з них близько 250 осіб буде призвано до лав Збройних сил України, порядку 200 осіб будуть служити в інших військових формуваннях: Національна гвардія України, Державна прикордонна служба та Державна спеціальна служба транспорту України.

 

Відповідно до Указу Президента України призову підлягають хлопці віком з 18 до 27 років.

 

Також були висвітлені питання речового забезпечення, харчування та соціального захисту строковиків.

Начальник сектору комплектування полковник Сергій Названов розповів про альтернативну невійськову службу та підняв питання щодо місцевих виборів 25 жовтня, а саме:

- До мене телефонує багато батьків і ставлять питання щодо голосування на виборах, чи можна відстрочити призов, щоб призовник мав змогу проголосувати.

 

Надаю відповідь: Законом України про місцеве самоврядування п.7 статтею 3 чітко визначено «Військовослужбовці строкової служби вважаються такими, що не належать до жодної територіальної громади та не мають права голосу на місцевих виборах.

Тим часом в Рівненській ОДА заявляють, що медики краю готові протестувати усіх призовників. І додають, ситуація із пандемією не вплинула на призов.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень