В українській армії змінили емблеми (ФОТО)

Нові емблеми та беретні знаки для військовослужбовців ЗСУ

В українській армії змінили емблеми на комір та беретні знаки військовослужбовців. Про зміни напередодні повідомили в Міноборони.

Зубчатка, як емблема, що позначала приналежність до вищого офіцерського складу, зникла з генеральських погонів, втім, вона не зникла з однострою. Відтепер її розміщуватимуть на комірі й вона позначатиме приналежність до вищого офіцерського складу.

Нову емблему отримали також війська зв’язку, спеціалістів автоматизованих систем управління, захисту інформації та кібербезпеки.

Для Десантно-штурмових військ впровадили емблему на комір, що в мініатюрі повторює зображення беретного знаку.

Зазнали змін й емблеми медичної служби та ветеринарної медицини: «зірку життя» замінили жезлом Ескулапа, який обвиває змія. Також подібний знак використовували в армії УНР.

Новою емблемою частин радіоелектронної боротьби запропонували контурний щит, на який скосом накладено стилізовану блискавку.

Емблема на комір Військової служби правопорядку зазнала лише косметичних змін: вона має виготовлятися з жовтого металу.

Заміни наявних емблем на нові ще 4: військово-топографічна служба, армійська авіація, морська піхота та Державна спеціальна служба транспорту.

[media=196165] [media=196174] [media=196175] [media=196173]

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень