Зміни у призначенні субсидій з 1 грудня

Коли й куди вже треба звертатися

Уряд у вересні ухвалив рішення передати повноваження щодо призначення субсидій від органів соціального захисту населення до органів Пенсійного фонду України.

При цьому передбачено етапність передання цих функцій. 

У ВЕРЕСНІ-ГРУДНІ 2022 РОКУ

Нарахування субсидій, як і раніше, проводять органи соціального захисту населення, а виплачують у Пенсійному Фонді. 

Завдяки централізації фінансування виплат скорочується строк проходження коштів до одержувача.

ДО КІНЦЯ ЛИСТОПАДА 2022 РОКУ

Органи соціального захисту населення продовжують приймати та опрацьовувати звернення громадян щодо призначення субсидій.

ПОЧИНАЮЧИ З 1 ГРУДНЯ 2022 РОКУ

Призначення субсидій займається виключно Пенсійний Фонд за екстериторіальним принципом, що дозволить забезпечити право людей на допомогу в умовах, коли вони вимушено змінили своє місце проживання.

Також звернутися за субсидіями можна в електронній формі - через вебпортал електронних послуг та мобільний додаток Пенсійного фонду України.

З СІЧНЯ 2023 РОКУ

Повністю весь процес щодо приймання громадян, призначення, нарахування і виплати субсидій буде здійснювати Пенсійний Фонд України. Інформація про одержувачів житлової субсидії буде передана Пенсійному фонду України.

Українці також мають можливість звертатися з питань субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної тергромади та посадових осіб ЦНАПів або через портал Дія.

Таким чином, для громадян, які вже отримують житлову субсидію, нічого не зміниться. Змінюється лише орган, який надалі адмініструватиме надання житлових субсидій. Громадяни, як і раніше, отримуватимуть відповідні кошти на свій банківський рахунок або через поштове відділення.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!

Заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг аналізується лише під час призначення житлової субсидії.

За наявності простроченої понад три місяці заборгованості, термін позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн), субсидія може бути призначена лише у разі укладення договору про її реструктуризацію або оскарження споживачем заборгованості в судовому порядку.

Для домогосподарств, яким житлова субсидія вже призначена (відповідно до законодавства субсидія призначена до закінчення опалювального сезону – квітень 2023 року), наявність заборгованості буде враховуватись під час призначення житлової субсидії на наступний період у травні 2023 року.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень