Опалювальний сезон на носі: хто ризикує залишитися без субсидії

У бюджет закладено достатньо грошей, аби виплатити допомогу на комірне усім, хто цього потребує

Допомога від держави на оплату комунальних послуг цього опалювального сезону знадобиться багатьом. У бюджет заклали 37,9 мільярда гривень і цього має вистачити для надання зазначених видів державної підтримки каже міністерка соціальної політики України Оксани Жолнович.

Втім, якщо не дотримуватися певних правил, субсидію можна втратити. Зокрема якщо не оплачувати комунальні послуги вчасно.

Борги

До 10 числа місяця, наступного за місяцем, ЖЕКи та ОСББ надають інформацію в Управління по соціальному захисту населення (УПСЗН) щодо заборгованості. Але, якщо у вас є документ, що засвідчує про затримку зарплати чи пенсії, або оскарження заборгованості у судовому порядку, то субсидію можуть залишити.

Зміна місця проживання

Позбавлення субсидії при зміні її одержувачем місця проживання, або появі інших обставин, які унеможливлюють виплату субсидії (наприклад, смерть одержувача).

Субсидію втрачену через борги можна повернути погасивши заборгованість або скласти договір про її реструктуризацію з компанією-постачальником житлово-комунальних послуг.

До слова, якщо отримувачі субсидії не повідомили протягом місяця органи соціального захисту населення про свої доходи, або вказали їх неправильно, то таким чином субсидія втрачається. Про що варто повідомити:

  • здійснення одноразової покупки, придбання або набуття права власності на майно, вартість якого перевищує 50 тисяч гривень;
  • набуття право власності на транспортні засоби (крім мопеда і причепа), житлові приміщення в місті або в селищах міського типу;
  • здійснення операцій з купівлі безготівкової та/або готівкової іноземної валюти, а також банківських металів на загальну суму, що перевищує 50 тисяч гривень.

Хто може отримати субсидію

  • Особи, які зареєстровані в будинку;
  • Ті хто не зареєстрований, але фактично проживають у будинку, наприклад орендарі помешкання, або переселенці. Для ВПО необов'язково мати договір оренди житла.

Субсидія не може призначатися одночасно за зареєстрованим місцем проживання та за місцем фактичного проживання.

Джерело: 24канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень