Понад 3000 грн на людину: в Україні збираються помітно збільшити розмір соцдопомоги

Однак ідеться лише про окремі категорії громадян

В Україні планують значно збільшити рівень соціального забезпечення людей, які «потрапили в бідність». Про це в інтерв’ю Mind.ua заявила міністерка соцполітики Оксана Жолнович.

За її словами, наразі у Міністерстві працюють над проєктом, який має підвищити стандарти підтримки соціально вразливих груп населення.

– Це буде ще один формат, який дозволить нам гнучко й дуже адресно підходити до забезпечення соціальних прав людей, не прив’язуючись до прожиткового мінімуму чи прив’язуючись не лише до нього, – пояснює Жолнович.

Так, деяким українцям мають намір виплачувати соцдопомогу у розмірі, що на 50% перевищуватиме прожитковий мінімум (ПМ). Тобто, навіть якщо взяти за основу теперішній ПМ для осіб, що втратили працездатність (найнижчий ПМ наразі становить 2027 грн), то вийде понад 3000 грн.

Однак таку соцдопомогу надаватимуть далеко не всім зубожілим українцям. Є певні критерії, яким має відповідати претендент на виплату. Насамперед він має займатись активними пошуками нового способу заробітку, а не здатись на милість обставинам.

– Це збільшення стосуватиметься всіх категорій громадян у разі, якщо людина не може працювати з об’єктивних причин, якщо її сьогоднішній дохід не дозволяє забезпечувати базові потреби і якщо людина готова активно включатися до повернення собі економічної самостійності, – наголошує міністерка.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень