Комунальні послуги в Україні: що змінилося з 1 жовтня

До старту опалювального сезону залишилося близько 2 тижнів

Тарифи на опалення та газ

Успішне проходження опалювального сезону в Україні під питанням, адже окупанти завдають ударів по об'єктах критичної інфраструктури. Особливо у прифронтових містах.

За рішенням Верховної Ради тарифи на опалення у цьому опалювальному сезоні не зростатимуть. Це передбачено законом №7427. Тож тарифи на опалення – не зміняться.

Абоненти «Нафтогазу» платитимуть за газ 7,96 гривні за 1 куб, і така ціна теж залишиться поки не змінною.

Тарифи на світло

Наразі відомо, що тарифи на світло не зміняться до кінця жовтня. Термін дії тарифів на електроенергію було встановлено до 30.04.2022, але положенням №453 від 16.04.2022 його продовжено до 31 жовтня 2022 року.

Сім’ї, які споживають за місяць до 250 кВт-год (включно), платять за електроенергію за тарифом 1,44 грн (з ПДВ) за 1 кВт-год, а споживачі понад 250 кВт-год за тарифом 1,68 грн (з ПДВ) за 1 кВт-год.

Тарифи на водопостачання та водовідведення

А от вода може подорожчати. Адже урядовий мораторій не стосується цін на холодне водопостачання. У більшості регіонів тарифи на воду зросли у січні 2022 року. Їх ухвалила Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) для 45 водоканалів.

Нагадаємо, тариф на водопостачання в Україні не уніфікований та різниться залежно від міста.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень