Субсидії на опалювальний сезон: гранична дата подачі заявок

Хто не встигне, отримуватиме допомогу не з початку опалювального сезону

Українці, які опинилися у скруті, можуть розраховувати на державну допомогу для оплати житлово-комунальних послуг. Втім, звертатися за субсидіями треба вчасно, інакше їх призначать з місяця звернення, а не з початку опалювального сезону, пояснює очільниця Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Олена Сичугова.

Споживачі, які раніше не отримували субсидії, повинні подавати заявки не пізніше, ніж через два місяці від старту сезону — до 15 грудня.

Подаються заяви для нових клієнтів протягом всього опалювального сезону. Але, якщо людина претендує на повернення субсидії до 15 жовтня — подає заяву в листопаді або в грудні. Таку заяву вона має подати до 15 грудня, щоб ми повернулися і призначили їй субсидію з початку опалювального сезону, — каже Олена Сичугова.

Тоді як після 15 грудня субсидії призначатимуть з місяця, в якому було подано заяву та декларацію. З грудня субсидії буде призначати Пенсійний фонд.

Тим, хто раніше отримував субсидію, її призначать автоматично.

Нагадаємо, українці, які мають борги за комунальні послуги за понад три місяці на суму у понад 680 грн, ризикують залишитися без допомоги.

Боржник може отримати субсидію, якщо:

  • розрахується за заборгованість;
  • укладе договір про реструктуризацію боргу;
  • надасть документи про відкриття провадження у справі про оскарження боргу у суді.

Джерело: Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень