Що там по теплу? Опалювальний сезон почнеться пізніше

Хоча профільне міністерство запевняє – на все воля влади на місцях

В Україні опалювальний сезон стартує у жовтні. Умовною датою 15 жовтня уже ніхто не користується. Перед стартом опалювального сезону стежать за погодою, адже якщо три доби середньодобова температура складає 8 градусів – це вже привід міському голові підписати розпорядження про подачу тепла.

Проте цієї осені чиновники впевнені – включити батареї можна й пізніше. Жовтень обіцяє бути теплим, каже міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Ми готові з 15 жовтня включити опалення у багатоквартирних будинках, але, за прогнозами, жовтень має бути теплим. Я впевнений, що ми включатимемо тепло ближче до кінця жовтня-початку листопада, – зазначив Чернишов.

Міністр нагадав, що старт опалювального сезону залежить від рішення місцевої влади. Вони мають право подавати теплоносій, якщо у громаді три дні не більше 8 градусів.

Олексій Чернишов зауважує, що у Донецькій та Харківській областях зараз складається окрема ситуація, і йде робота над тим, щоб наслідки бойових дій ліквідувати якнайшвидше.

Водночас 16 областей готові включити в будь-який момент системи опалення.

Опалювальний сезон розпочнеться у всіх регіонах. Зрозуміло, що окремі громади Донецької області мають специфіку – сьогодні вирішується питання щодо постачання газу туди, – додав Чернишов.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень