Рівненський бізнес платить за тепло у 2,5 раза більше, ніж сусідні області. Чи є шанс платити менше, пояснили у «Рівнетеплоенерго»

Ситуація у кожному місті різниться

Підприємці Рівного вимагають у міської ради втрутитися у процес формування тарифів на опалення для бізнесу. Відповідну петицію розмістили на сайті міської ради. Автор звернення Павло Гладун апелює до того, що в сусідніх містах Луцьку та Житомирі підприємці платять за опалення у рази менше, й наводить цифри: у Рівному це 8900 гривень за гігакалорію, а у сусідів від 2800 до 3600 гривень. 

Підприємці у Рівному платитимуть за опалення за більшим тарифом, але не кожного місяця. Як нам вдалося з’ясувати, найдешевший тариф для населення, у який закладено обсяг газу по пільговій ціні у приблизно 7,4 грн за куб. Трохи більший тариф для бюджетних установ, ціна газу - 16 гривень за куб. Та найдорожчий тариф – для бізнесу, у нього закладена ціна на газ у близько 38 гривень за куб.  

У теплі місяці, коли споживання газу не велике, найдешевший тариф застосують до населення та для бізнесу, каже речник «Рівнетеплоенерго» Олексій Кривошеєв:

В минулому сезоні, якщо ми поміщалися в цей об’єм 1, то ми підприємствам та підприємцям робили перерахунок, відповідно по меншому тарифу.

 

Тобто у нас кожного місяця можуть застосовуватися різні тарифи, в залежності від того, скільки ліміту газу пішло.

 

Наприклад в один місяць може бути температура -10, в інший місяць -5, відповідно й витрата газу буде іншою. 

Наприклад, у Житомирі підприємцям нараховують за опалення по меншому тарифу, тому що там велика частина міста уже переведена на котельні, які працюють на альтернативному паливі. Минулої зими працювало 4 таких генерації у місті, цього року ввели ще одну. Тож там лімітів умовно дешевого газу вистачає як для населення, так і для бізнесу, пояснює Олексій Кривошеєв. Щодо Луцька, наразі ситуація не зрозуміла, оскільки тарифи там ухвалювали у травні, ще до моменту оголошення про скорочення лімітів газу, й очевидно їх доведеться переглядати. 

У Рівному ж працюватимуть цієї зими за такою ж схемою, як і минулого опалювального сезону.

У разі, якщо лімітів газу буде достатньо для населення і через сприятливу погоду його вистачатиме й для підприємців та підприємств – останнім проведуть перерахунок за дешевшим тарифом. У «Рівнетеплоенерго» представникам бізнесу рекомендують проаналізувати свої квитанції за опалення за минулий рік й переконатися, що така схема вже працювала.  

Нагадаємо, на сайті міської ради представники бізнесу зареєстрували петицію з вимогою змінити тарифи для підприємців, адже в умовах війни вони перетворилися на тягар.

За лічені дні необхідні 250 підписів петиція зібрала. Наразі вона на розгляді у міського голови.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень