«Рівнетерплоенерго» пояснили, чому бізнес у Рівному платить за опалення більше

Та спростували скарги на роботу так званих колекторів

Підприємці у Рівному обурені нарахуваннями за тепло ще попереднього опалювального сезону. Адже платити їм доводиться майже у 6 разів більше, ніж населенню. Така різниця склалася через ціну газу, за якою продають блакитне паливо юридичним особам, пояснив директор Рівнетеплоенерго Олександр Ющук.

Вся справа у вартості газу, який продають підприємству для вироблення теплової енергії. Якщо для населення минулого року тариф був фіксований й складав 7,4 гривні за метр кубічний, то для юридичних осіб, підприємців він закладений у ціну з вартістю так званого обсягу двадцять, тобто 38 гривень 44 копійки за один кубічний метр, - каже Олександр Ющук.

Олександр Ющук

А крім того різницю у тарифах для населення компенсували з міського бюджету, що дало змогу утримати тариф на рівні 1900 гривень.

Щодо підприємців, які винаймають приміщення у житлових будинках, то з листопада 2021 року тепловики застосовують методику розподілу спожитих гігакалорій між усіма мешканцями чи орендарями, залежно від площі, яку вони займають.

Йдеться про оплату за тепло у місцях загального користування, його нараховують однаково – і мешканцям будинку, і підприємцям, які працюють у приміщенні.

Спростував Олександр Ющук й тези, що в інших містах використовують іншу методологію нарахування за тепло, й нібито там платять менше. За його словами – законодавство однакове у всіх регіонах України, тож інших методик нарахування – немає.

До слова, ми спитали очільника «Рівнетеплоенерго», чи дешевше платити за опалення в офісних центрах, якщо порівняти їх з приміщеннями у житлових будинках. Проте й у цьому разі – тариф на опалення залишиться незмінним для юридичних осіб. Єдине, якщо приміщення має власний прилад обліку з терморегуляцією, - тільки це допоможе заощадити на опаленні. 

Зауважимо, що юридичні особи та підприємці у травні боргували близько 40 мільйонів гривень за тепло. Олександр Ющук пояснив, що за літні місяці заборгованість скоротилась практично в половину, адже до роботи з боржниками тепловики залучили юридичну компанію.

Наразі скарг до «Рівнетеплоенерго» чи у поліцію з приводу дій юристів – не надходило.     

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень