Зекономлена пільга: як отримати невитрачені кошти

Після завершення опалювального сезону на рахунках пільговиків залишилися невикористані бюджетні кошти

У попередні роки 1 червня проводили перерахунок відповідно до фактично сплачених за комунальні послуги сум. У результаті ощадливі пільговики могли отримати зекономлені кошти й витратити їх на власний розсуд.

Після опалювального сезону у 2022 році не всі пільговики змогли отримати залишки своїх не витрачених на комуналку коштів. Ці суми повернулися на рахунок Міністерства соцполітики.

 

Тож уряд надав можливість зараз отримати заощаджені кошти.

Що робити, аби отримати зекономлені кошти:

Українці до жовтня 2023 року мають звернутися до Пенсійного фонду із заявою. Її можна написати у довільній формі, але обов’язково вказати:

  • дані пільгового посвідчення
  • паспорта (або свідоцтва про народження)
  • ідентифікаційний код
  • номер рахунку (за стандартом IBAN) та найменування банку, де відкрито рахунок.

Якщо пільговик, на рахунку якого на 1 червня 2022 року залишилися заощаджені кошти, помер, гроші може отримати член сім’ї. За умови, що на нього поширювалися пільги та відомості про нього внесено до реєстру. Крім власних документів, член сім’ї повинен надати до Пенсійного фонду копії документів пільговика (свідоцтво про смерть, паспорт або свідоцтво про народження пільговика, ідентифікаційний код).

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень