Попри мораторій та відсутність світла українці нарікають на завищені суми у платіжках

Комунальники запевняють – проблеми у несвоєчасній передачі показників лічильників

Українці отримують у квитанціях чималі суми за комунальні послуги. І це попри мораторій на підвищення цін на комунальні послуги та відсутність електроенергії у будинках.

Водночас столичні фахівці впевнені, усе через несвоєчасну передачу показників лічильників.

Без показників лічильника закон зобов'язує виконавця послуги нараховувати за середньозваженим показником споживання послуги, - каже заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Для правильного нарахування споживачі мають вчасно передавати показники лічильника. Навіть якщо ви цими послугами не користуєтеся. У разі виникнення розбіжностей провести звірку й вимагати проведення перерахунку.

У разі сплати за неправильними показниками, після перерахунку надлишок суми перенесуть в рахунок майбутніх оплат.

У непростій ситуації опинилися надавачі комунальних послуг. Вони мусять закуповувати необхідні реагенти, а також електроенергію для власних потреб оплачують не за такими ж тарифами як населення. Столична адміністрація вбачає розв'язання проблеми у тому, що державна та місцева влада має компенсувати підприємствам брак доходу через заморожені тарифи.

На мою думку, таким же шляхом треба рухатися і щодо водопостачання та водовідведення. Повинна бути консолідована відповідальність як органів місцевого самоврядування, так і держави, - каже Петро Пантелєєв.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень