Заяву на призначення соцдопомоги можна подавати не тільки на себе та рідних

Будь-хто небайдужий може попіклуватися про людину, яка потребує допомоги від держави

Кожен українець має право на отримання соціальної допомоги в разі виникнення такої потреби. При цьому написати таку заяву до органів соцзахисту можуть не лише сама людина чи її рідні, а й будь-хто небайдужий.

Про це в ефірі «Сніданку з 1+1» заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

— Особливість соціальних послуг полягає в тому, що фахівець соціальної роботи в громаді мав би сам виявляти людей, що їх потребують. Ми до цього прагнемо, сподіваюсь, що колись так і буде. Але будь-хто, хто знає, що людині потрібна послуга, може заявити про це в управління соцзахисту чи будь-який центр соціальних служб, — зазначила міністерка.

За її словами, є спеціальні соціальні фахівці, які ці послуги надають, — як працівники соцслужб, так і представники різноманітних громадських організацій.

— Будь-яка людина може написати заяву в управління соцзахисту про те, що є потреба, щоб надавали, наприклад, послугу догляду вдома.

 

Є соціальні фахівці, які працюють, зазвичай, у терцентрах обслуговування населення. Це можуть бути представники ГО, яких громада найме для такої допомоги чи інші люди, які за кошти громади надають таку послугу, — каже Жолнович.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень