Пенсіонерам передбачили доплати у 70%. Але не від суми їхньої пенсії

Відомо, кого торкнеться цей проєкт, якщо його таки запустять

Міністерка соцполітики України Оксана Жолнович повідомила, що пенсіонери, які отримують мізерні пенсії, можуть розраховувати на додаткові кошти. Більше того, у відомстві вже розробили новий законопроєкт.

Йдеться про підвищення пенсійних виплат малозабезпеченим категоріям за рахунок меценатів. У законопроєкті немає жодних обмежень щодо суми. Для пенсіонерів це досить вигідно, адже вони матимуть шанс отримувати виплати більшого розміру. Втім, насправді поки що невідомо, скільки охочих готові допомагати тим, хто живе на мінімальні прибутки.

Відомо, що 70% від суми пожертвування конкретному пенсіонеру підуть саме тому, кого обере меценат за віком, розміром доходу і соціальним статусом, а 30% перенаправлять на загальний рахунок для підвищення пенсійних виплат решті громадян.

За словами очільниці Міністерства, наразі законопроєкт проходить обов’язкові етапи розгляду у комітетах ВР. Але Жолнович сподівається, що його ухвалять досить швидко.

Наразі понад 4,5 млн українських пенсіонерів одержують виплати у розмірі менш як 3 тис. грн/міс.

Поки що рано говорити, коли законопроєкт набуде чинності, але на сьогоднішні – це єдине рішення для покращення рівня життя пенсіонерів, особливо з огляду на нову реальність в умовах воєнного стану.

Для меценатів, між тим, розробляють механізм заохочення, аби їм було вигідно ділитися коштами з іншими громадянами

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень