В Україні з’явиться абсолютно новий вид соцдопомоги: для кого її передбачили?

Проєкт ще на етапі погодження усіма відповідальними структурами, однак ідея - приголомшлива

Орієнтовно із квітня 2023 року в Україні з’явиться універсальна соціальна допомога для українців, які опинилися у складних життєвих обставинах. Про це повідомила перша заступниця міністра соцполітики Дар’я Марчак.

За її словами, це будуть виплати, прив’язані до фінансово-майнового стану людини, які дозволять охопити значно більше громадян, що опинилися в скруті.

Марчак наголосила, що нова допомога відрізнятиметься від усіх видів допомоги, які виплачувались раніше. Головне нововведення – виплата не прив’язуватиметься до показника прожиткового мінімуму і спиратиметься на доходи однієї конкретної людини. Тобто будуть враховувати дохід конкретної сім’ї.

Над відповідним законопроєктом уже працюють, його планують подати до ВР протягом осені та швидко отримати його схвалення, щоб у квітні вже запровадити універсальну соціальну допомогу.

– Один із нюансів цього інструменту – це те, що ми хочемо відійти від показника прожиткового мінімуму та запровадити певний базовий показник та порівнювати доходи, які отримує родина з ним. І якщо родина отримує дуже низькі доходи з усіх джерел, тоді надавати фінансову підтримку такій родині від держави, – пояснює Марчак.

За її словами, таку допомогу планують надавати певний час, доки людина не знайде роботу, не упорядкує свої справи і не повернеться до самостійного нормального життя.

Джерело: Соціальна інформаційна платформа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень