Замість 40 хвилин на рентген тепер – 10: у Рівненському госпіталі відкрили оновлене відділення

Воно – з новим сучасним рентген-апаратом, аналогів якому в області нема

Завідувач рентгенодіагностичного відділення Євген Гресь та керівник госпіталю Олексій Кльонов перерізають стрічку на відкритті оновленого відділення

Приміщення рентгенодіагностичного відділення у Рівненському військовому госпіталі розпочали ремонтувати у  серпні торік. Після того, як дізналися про те, що Міноборони запланувало оновити у відділенні обладнання.

Витратили на матеріали і ремонтні роботи близько 100 тисяч гривень, які госпіталь заробив на наданні платних послуг цивільному населенню. А новими вікнами і дверима відділення забезпечив квартирно-експлуатаційний відділ Рівного. У січні ремонт у відділенні завершили. Після цього у ньому встановили новий італійський рентген-апарат, кошти на який надало Міноборони.

Вхід у рентгенодіагностичне відділення

Детальніше розповів керівник військового госпіталю, полковник медичної служби Олексій Кльонов:

Апарат новий ми отримали в кінці грудня 2018 року. На ньому можна робити рентгенографію, рентгеноскопію і флюорографію. Аналогів йому в Рівненській області немає.

 

Його вартість - 6,5 мільйона гривень.

 

До цього в нас обладнання було 1987 року випуску. Самі розумієте, який крок вперед - це нове обладнання.

Олексій Кльонов

За словами Олексія Кльонова, для військових обстеження на новому рентген-апараті буде безплатним, для цивільних – від 37 до 600 гривень залежно від того, який орган чи частина тіла будуть обстежуватися. Найдешевше – це рентген зуба, найдорожче – урографія.

Рентген-лаборант відділення Роман Ковалик тішиться:

Працювати стало краще, бо швидше і знімки більш якісні. Не потрібно проявляти знімки, вони друкуються на спеціальному обладнанні. Якщо раніше обстеження і з видачею результатів тривало десь 40 хвилин, то нині –  лише 10.

Роман Ковалик у приміщенні, з якого керує рентген-апаратом

Що стосується старого рентген-апарата, то списувати його не збираються. Керівник госпіталю пояснює:

Старий апарат поки лежить на складі. Про всяк випадок ми його зберігаємо. Здавати його не будемо. Чому? Тому що ми десь років з вісім тому замінили в ньому лампу, тобто він робочий. Чи ми передамо його по лінії Міністерства оборони якомусь іншому лікувальному закладу, чи буде на зберіганні у нас – побачимо згодом.

Новий рентген-апарат

На цьому обладнанні друкують рентген-знімки

Олексій Кльонов додає, що рентгенодіагностичне відділення – не єдине, яке у закладі відремонтували.

У нас дуже багато зроблено у 2018 році. І за результатами минулого року наш госпіталь визнаний найкращим лікувальним закладом західного регіону.

 

Ремонтів дуже багато зроблено. Над госпіталем торік взяли шефство Рівненські облдержадміністрація та обласна рада. І завдяки цьому з обласного бюджету було виділено 350 тисяч гривень, за які ми поміняли дах у терапевтичному корпусі. Адже до цього не могли нічого тут ремонтувати, бо протікала покрівля.  

 

А 11 березня буде сесія облради і на ній планують нам надати субвенцію у 360 тисяч гривень. Ці кошти витратимо на матеріали для заміни покрівель у хірургічному корпусі і приймальному відділенні. Це теж дуже велика допомога. Адже ми прагнемо до того, щоб наш госпіталь був найбільш сучасним медзакладом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень