Юристка б'є на сполох! Чим загрожує мобілізація в селах та чому чоловікам потрібно терміново оформити бронь (ВІДЕО)

Можемо залишитися без урожаю

В Україні вже рік триває загальна мобілізація. У сільській місцевості аграрії побоюються, що можуть залишитися без працівників, тому прагнуть забронювати своїх фахівців.

Однак, за новими правилами, бронювання таких співробітників дуже складне завдання, розповіла юристка Катерина Котенкова в коментарі ЗнайUA.

Як бронювати аграріїв

Схема бронювання працівників агросектору виглядає дуже розгалуженою, уточнила вона.

Масова мобілізація в селі загрожує великими проблемами в аграрному секторі, у разі, якщо більшість працездатних чоловіків заберуть в армію, то просто не вистачить працівників для проведення весняно-польових робіт.

Тому підприємці, які працюють в аграрному секторі, намагаються вже зараз оформити таку броню для свого персоналу.

- Щоб потрапити до списку підприємств, які мають право бронювати своїх працівників, потрібно отримати від влади мобілізаційне завдання. Далі слід подати документ в Мінагрополітики, яке буде вирішувати, чи відповідає агровиробник низці тих критеріїв, які висуваються до критично важливих підприємств.

 

Списки на бронювання будуть узгоджуватися в Генштабі, який в разі позитивного рішення, подасть їх до Мінекономіки. Далі вони знову надходять до аграрного міністерства і вже звідти – керівнику підприємства наказ про бронювання, – розповіла юристка.

 

Які існують ризики

Вона побоюється, що через бюрократію затверджений список бронювання може потрапити до керівника агропідприємства аж восени, коли настане час збирати врожай на полях.

- До речі, деяких чоловіків, які мають дефіцитні військово-облікові спеціальності можуть взагалі не дозволити бронювати, – додала Котенкова.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень