Мобілізація та хвороби органів травлення: З якими діагнозами МОЖУТЬ звільнити з військової служби

Перелік випадків

Загальну мобілізацію в Україні продовжено до 18 травня. Усі призовники повинні пройти військово-лікарську комісію, яка надає висновок про придатність чи непридатність до військової служби.

Перелік хвороб, на підставі яких призовника можуть звільнити від мобілізації навіть у період воєнного стану, зазначено у ст. 23 закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Серед них – хвороби органів травлення.

Так, військовозобов'язані, які мають певні захворювання, під час війни діляться на 2 категорії:

  • ті, хто отримує обмежену чи відстрочену придатність до служби;
  • повністю непридатні до військової служби як у мирний час, так і під час війни.

Отримати повну непридатність можна з різними діагнозами, зокрема хворобами судин, хребта, очей, обміну речовин, шкіри, нервової системи тощо.

До хвороб органів травлення, з якими військовозобов'язаного можуть визнати непридатним до військової служби, за винятком військового обліку відносять:

  • хвороби стравоходу, шлунка та дванадцятипалої кишки, апендикса, кишківника та очеревини зі значними порушеннями функцій;
  • езофагіт, гастрит, гастродуоденіт, гастроезофагеальна рефлюксна хвороба та інші);
  • виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки зі значними порушеннями функцій;
  • хвороби печінки зі значними порушеннями функцій (алкогольна хвороба печінки, токсичне ураження печінки, печінкова недостатність; хронічні гепатити, фіброз та цироз);
  • хвороби жовчного міхура, жовчовивідних шляхів та підшлункової залози зі значними порушеннями функцій (холецистит, холангіт, панкреатит та інші);
  • хвороби апендикса;
  • інші хвороби кишківника та очеревини (непрохідності, паралітичний ілеус, інвагінація, дивертикулярна хвороба, синдром подразненого кишківника, запор, мегаколон, хвороби заднього проходу та прямої кишки, перитоніт, спайкова хвороба та інші) зі значними порушеннями функцій.

Раніше ми писали про перелік хвороб очей, з якими можуть звільнити з військової служби. 

Джерело: biz.today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень