Мобілізація в Україні: стало відомо, кого відправлять на ПОВТОРНУ медкомісію

Відповідь юристів

В Україні триває загальна мобілізація. Утім, деяким чоловікам продовжують приходити повторні повістки навіть після походу до ТЦК.

Адвокати Ірина і Владислав Леонови пояснили, чому чоловіки можуть повторно отримувати повістки. 

Загалом висновок ВЛК дійсний 12 місяців. Під час воєнного стану повторну медкомісію проходять навіть ті, хто пройшов її планово незадовго до мобілізації.

За цей період обставини могли змінитися і людина, яку визнавали раніше придатною, може, наприклад, тепер мати причини для відстрочення чи навпаки», ― пояснюють юристи.

Зазначимо, в ТЦК мають призначити нову ВЛК для військовозобов'язаного в разі, якщо від часу останнього проходження ВЛК минуло 12 місяців.

- Вручення повістки не завжди означає, що відправлять служити. Можливо, виклик для уточнення даних, і в цьому випадку ви можете надати медичні документи щодо нових діагнозів, результати обстежень та, головне, направлення на МСЕК», ― роз’яснюють експерти.

Нагадаємо, що неявка у військкомат загрожує відповідальністю. Не з'явитися можна, якщо військовозобов'язаний перебуває у лікарні. Але це потрібно підтвердити документально.

У решті випадків після вручення повістки призовник повинен з'явитися у військкомат, спочатку для підтвердження особи, а потім йому повідомлять про подальші кроки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень