Як мобілізують чоловіків БЕЗ досвіду служби в армії та коли їх відправляють на передову?

Відповідь військового

Резерв громадян України, які раніше проходили строкову та інші види служби, наразі ще не вичерпано, їх і досі мобілізують. Але на службу призивають також і тих, хто раніше не проходив службу в армії.

Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Куди призивають чоловіків, які раніше не служили в армії

Чоловіків, які не проходили раніше військову службу, зараз призивають тільки в навчальні військові частини/центри для проходження підготовки.

- Чим складніші спеціальності, тим довший термін підготовки. Але вона має тривати мінімум один місяць, — пояснив Роман Горбач.

 

Коли почалась мобілізація та скільки вона ще триватиме

Він нагадав, що загальна мобілізація в Україні почалася 24 лютого 2022 року і відтоді триває безперервно – хвиль немає.

Призов до лав Сил оборони триває за планом, він відбуватиметься до завершення воєнного стану. Досі є й ті, хто приходять до армії добровольцями.

- Охочі, звичайно, є, але ми самі розуміємо, що уже їх набагато менше, бо усі, хто мав таке прагнення – твердо захищати Батьківщину, вони в перші місяці війни стояли в чергах в територіальні центри комплектування і були призвані на військову службу. Але, сказати що сьогодні їх немає, так не можна, – зазначив військовий.

Джерело: PRO Гроші 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень