«Поїде на м'ясо»: хлопець злякався погроз службовців ТЦК та не пішов на війну. Його засудили

Такі коментарі налякали військовозобов'язаного, після чого він вирішив, що краще відсидіти

Військовозобов’язаний з Миколаївської області злякався занадто відвертих коментарів працівників місцевого центру комплектування та соціальної підтримки та вирішив ухилитись від мобілізації, у підсумку отримавши судимість.

Як зазначено у справі мешканця Арбузинського району Миколаївської області Олександра Ф., 9 березня 2022 року військово-лікарська комісія місцевого центру комплектування визнала його придатним до військової служби.

Втім, після проходження ВЛК долею Ф. тривалий час ніхто не цікавився.

Лише 1 грудня 2022 року до нього додому приїхали три працівники центру комплектування, які повідомили Ф., що вже на наступний день він повинен з’явитись у центр, а потім їхати до військової частини.

Однак, отримувати повістку про відправлення до військової частини біля свого помешкання Ф. відмовився, пославшись на некоректну поведінку службовців центру комплектування.

Як розповів Ф. під час судового засідання, окрім стандартного повідомлення про кримінальну відповідальність за ухилення від військової служби під час мобілізації, представники центру комплектування для чогось розповіли Ф., що після мобілізації він «поїде на м'ясо».

Таке формулювання питання налякала Ф., після чого він вирішив, що краще отримати судимість.

Дослідивши позиції сторін, Арбузинський районний суд Миколаївської області призначив Ф. покарання за ст. 336 КК (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації) у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком тривалістю в 1 рік, тобто «умовно».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень