«Бронік, каска, сухпайки: що робити після отримання повістки: відповідь майора ЗСУ (ВІДЕО)

Багато хто думає, що повістка - це прямий квиток у гарячу точку, або просто не розуміє, що робити з папірцем після отримання

В Україні триває загальна мобілізація, тому очевидно, що чоловіки отримують повістки. Однак багато хто думає, що повістка - це прямий квиток у гарячу точку, або просто не розуміє, що робити з папірцем після отримання.

Детальне пояснення дав майор ЗСУ Олександр Мельничук в ефірі телеканалу «Київ».

Після того, як ви отримали повістку, вам необхідно з'явитися до військкомату для проходження медичної комісії. Важливо розуміти, що після отримання повістки вас не відправляють відразу на фронт. Це лише заклик з'явитися до військкомату.

— З собою бронік, каску, сухпайки брати не треба, - сміється майор.

Обов'язково візьміть свої документи, особливо ті, які зазначають ваш медичний стан. На повістці є відривний корінець, який відправляють на місце роботи військовозобов'язаного. За ним громадянину мають надати вихідні для проходження медичної комісії.

Тобто прибуття до військкомату - це оновлення даних про себе.

Кожен військовозобов'язаний чоловік в Україні має самостійно дбати про зміну своїх демографічних даних, які вказані в нього у військкоматі. Протягом семи днів чоловіку треба з'явитися у військкомат та оновити інформацію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень