За чотири хвилини зайти, за дві – вколотися, за чотири – вийти. Німці розписали масову вакцинацію похвилинно

Лікарям платитимуть по 120 євро за годину

У Берліні незабаром буде готова інфраструктура для масових щеплень від коронавірусу. У призначений день і годину відлік йтиме на хвилини.

Вхід до кабінки, зняти верхній одяг, сісти на стілець - чотири хвилини. Дезінфекція і сам укол - дві хвилини. Ще чотири хвилини на те, аби підвестися, одягнутися та вийти з кабінки. Після цього - 30 хвилин у залі очікування під наглядом лікарів. Загалом, із урахуванням попередньої бесіди з медперсоналом, оформленням усіх необхідних формальностей і 15-хвилинного запасу часу на очікування своєї черги, щеплення від коронавірусу займе у жителів Берліна не більше ніж 70 хвилин.

Рівно через 21 день - повторний візит, за другою дозою вакцини, - пише DW.

У столиці Німеччини планується відкрити шість центрів масової вакцинації, розміщених відносно близько від міського залізничного кільця. У кожному з центрів планується робити близько 3000-4000 щеплень на день.

На першому етапі вакцину отримають 450 тисяч жителів Берліна, запрошувати їх усіх будуть індивідуально - поштою. Ці письмові запрошення уже готові, розсилати почнуть, коли вирішать, кого за ким запрошувати.

Крім шести стаціонарних центрів вакцинації, у місті будуть задіяні мобільні групи, які робитимуть щеплення тим, хто не зможе приїхати у центри масової вакцинації - у будинках для літніх людей, а також пацієнтам і персоналу в медичних закладах.

Вакцина виробництва компаній BioNTech та Pfizer зберігатиметься на секретному складі в Берліні за температури мінус 70 градусів за Цельсієм. Звідти ампули будуть розвозити по центрах вакцинації та розморожувати на місці.

Загалом на створення центрів вакцинації з міського бюджету витрачено близько 200 мільйонів євро. За попередніми даними, центри працюватимуть щонайменше до квітня, щеплення буде безкоштовним.

Лікарі, які робитимуть людям щеплення у центрах і заради цього відмовляться від своєї приватної практики, отримуватимуть 120 євро на годину.

Для роботи в шести центрах масової вакцинації знадобиться близько однієї тисячі людей, приблизно сто з них - лікарі. Іще тридцять - для вакцинації вдома.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень