Жорсткий локдаун обговорюється: Ляшко про запровадження повного карантину

«Ми хочемо вакцинувати велику кількість людей в Україні» (с)

Рівне 23 березня. Скріншот з відео Богдана Стрільчука

В уряді обговорюють запровадження в Україні жорсткого локдауну – форми карантину, коли значно обмежать пересування населення, пише «РБК». Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко назвав умови, за яких це можливо:

- Ми будемо подавати клопотання до Кабінету міністрів України про введення жорсткого карантину, якщо епідситуація буде вимагати цієї крайньої міри, - сказав Ляшко в інтерв'ю для видання «НВ».

Фото: Олександр Медведєв/НВ

Він додав, що ситуація в Україні багато в чому залежатиме від росту захворюваності не тільки на коронавірус, але й інших сезонних захворювань.

- Все залежатиме від агресивності грипу та інших грипоподібних захворювань взимку. Зазвичай кінець жовтня – початок-середина листопада – це сезонна хвиля зростання захворюваності такими хворобами.

 

Якщо накладка, поєднання спалаху коронавірусу та епідемії грипу, то динаміка захворюваності COVID-19 піде набагато швидше, оскільки циркуляція інфекції збільшиться, - пояснив головний санітарний лікар.

Він назвав спосіб, яким можна буде знизити кількість хворих і убезпечити від поєднання відразу декількох інфекцій.

- Якщо пригнітити коронавірус, повинен початися спад. Не може бути весь час тільки зростання.

 

Ми хочемо вакцинувати велику кількість людей в Україні від грипу, для того, щоб запобігти формування суперінфекції, тобто міксу, поєднання декількох інфекцій.

 

У нас був такий випадок у Чернівцях, коли грип наклався на коронавірусну хворобу. Це призводить до стрімкого розвитку хвороби з летальним наслідком, - зазначив Ляшко.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень