За ніч ми прокидаємося понад 100 разів. А знаєте, що нас будить?..

І головне - для чого

Нове дослідження доводить, що переносник стресу – норадреналін – змушує нас прокидатися вночі буквально сотні разів… І таке стається щоночі, як з’ясували вчені з Університету Копенгагена.

Для цього дослідження науковці приєднали до мозку піддослідних мишей мікроскопічні оптичні волокна зі скла та генетично змінені «світлові рецептори». За допомогою цих пристроїв вчені виміряли рівень норадреналіну у момент, коли миші спали, і порівняли його з електричною активністю мозку, пише Scitech Daily.

Після цього дослідники провели низку тестів пам'яті, використавши імплантати для збільшення амплітуди норадреналінових хвиль і дійшли висновку, що це здатне покращити пам'ять мишей.

 

Спершу піддослідним давали понюхати два однакові предмети, потім їх присипляли, а після пробудження знову давали обнюхати два предмети, один із яких, однак, уже був новим.

 

Вчені дійшли висновку, що миші з найбільшою кількістю норадреналінових долин розвинули «супер пам'ять» — вони пам'ятали предмет, який бачили до сну.

Попри те, що дослідження проводилося на мишах, вчені впевнені, що його результати можна застосувати і до людей, адже вивчені біомеханізми однакові для всіх ссавців.

Під час дослідження вчені також з'ясували, що протягом усієї ночі наш мозок прокидається понад сотню разів, але ці пробудження настільки короткострокові, що ми їх просто не помічаємо

За ці пробудження відповідальний гормон стресу — норадреналін, саме він відповідає за те, як ми висипаємось і що пам'ятаємо з попереднього сну.

Вчені вважають, що хвилі норадреналіну наче перезавантажують мозок, аби після пробудження він знову був готовий зберігати дані, коли ви занурюєтеся в сни.

Джерело: Фокус

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень