Жахлива звичка, яка псує стосунки з людьми. Цим грішить кожен

Хтось - більше, хтось - менше, але всі ми такі від природи

Ще з дитинства бабусі й мами час від часу нагадують нам, що про деякі речі краще змовчати. Колись це нас злило, адже часом так хотілося похвалитися чимось чи понасміхатися з когось. Однак, дорослішаючи, усвідомлення того, що, де й кому варто говорити приходить саме.

Передусім не можна звинувачувати людину в її бідах і проблемах.

Безумовно, те, що трапляється з нами – це наслідки власного вибору. І нерідко люди й справді винні у тому, що відбувається в їхньому житті.

Але не наше це завдання – судити когось.

 

Ми ніколи не були на місці тієї людини і не знаємо, чому її рішення було саме таким. Можливо, це й справді був єдиний вихід із ситуації.

Легше, коли ви прожили на світі вже пів століття і маєте чимало досвіду за плечима. Тоді і рішення даються куди простіше, і проблем набагато менше. Але, якщо людина тільки починає свій життєвий шлях, то без гуль на лобі не обійтися. Всі ми колись такими були. Тож осуджувати когось за це не можна.

Так само не варто поспішати із висновками. Те, що в когось зараз не найкращі часи, не означає, що так триватиме завжди. Незабаром і в цієї людини почнеться світла полоса і вона виявить, що певні проблеми були лише тернистим шляхом до висот і кращого життя.

Замість осуду запропонуйте підтримку і допомогу.

Не дивно, що люди, які люблять зловтішатися та повчати інших, звикли ставити себе вище за інших. Але так робити не можна. Усі ми – рівні. Ми не судді і не маємо права засуджувати інших. А вказувати на недоліки можна лише тоді, коли вас про це попросять, тобто, коли ваша порада і справді буде доречною та затребуваною.

А ще не грубіть людям. Бо, сумніваюся, що ви хотіли б почути щось подібне у свій бік. Зауваження робіть обережно, не переходячи межі дозволеного. Ви маєте скорегувати людину у правильному напрямку, а не відбити в неї бажання рухатися далі.

Людям варто припинити ставити себе вище інших і намагатися це комусь довести. Так чинять тільки ті, хто по-справжньому цурається себе. Возвеличення коштом приниження інших – ганебний вчинок.

Не можна хвалитися здоров’ям і дітьми.

Колись жінки старалися не розхвалювати діток, бо розуміли, що це неправильно. Навіть по відношенню до самих дітей. Адже зурочити може кожен, як і просто позаздрити... І, звичайно ж, не варто тикати цю інформацію в ніс тим, у кого здоров’я гірше та й успіхів у житті менше. Вихваляннями можна накликати на себе безліч бід.

Не варто також вихвалятися своїми стосунками та сім’єю. А тим більше не можна на фоні цього повчати інших. Ми самі вперше проходимо цей життєвий шлях, тож безглуздо давати начебто дієві поради комусь. Кожен обирає свій шлях і вчиться на власних помилках. Та й сценарії у нас усіх різні.

Ніхто не забороняє вам радіти життю, своїм звершенням, насолоджуватися сім’єю і дітьми. Просто кричати про це на весь світ не слід. Хай усе йде так, як має бути.

 

Не заважайте Богові планувати вашу історію.

Тому добре думайте, перш ніж щось сказати. Часом і справді язик слід потримати за зубами.

Джерело: Пошепки

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень