З невеликих магазинів в Україні можуть зникнути POS-термінали

А українці можуть втратити доступ до Apple Pay і Google Pay

ПриватБанк збирається від'єднати клієнтам платіжні системи Apple Pay і Google Pay, якщо у Верховній Раді ухвалять законопроєкт №4364 з правкою про зниження еквайрингу (комісії за приймання бізнесом банківських карток), повідомляє Радіо Трек з посиланням на матеріали UBR.

У цьому випадку сервіси Apple Pay і Google Pay стануть занадто дорогі в обслуговуванні для банків з урахуванням додаткових комісій і витрат емітентів, а також пільгових періодів за кредитними картками, – каже заступник голови правління ПриватБанку з питань розвитку бізнесу Разван Мунтеану.

Також у фінустанові кажуть про загрозу для малого бізнесу втрати доступу до платіжних технологій.

Збитковими стануть і POS-термінали в торгових точках з обігом менш ніж 33 тис. грн на місяць. Тож за підрахунками близько 120 тисяч підприємців ризикують залишитися без терміналів й не зможуть приймати картки клієнтів.

За розрахунками ПриватБанку у разі введення держрегулювання еквайрингу держбюджет України буде втрачати 4 млрд грн на рік.

Зниження вартості еквайрингу підтримує бізнес: їм не вигідно платити банкам 2% з кожної транзакції. Водночас банки ризикують втратити левову частку своїх доходів.

19 лютого 2021 року більшість Верховної Ради ухвалила в першому читанні проєкт закону про платіжні послуги №4364, покликаний врегулювати платіжний ринок у країні й погодити законодавство України із законодавством ЄС.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Більше оголошень