З невеликих магазинів в Україні можуть зникнути POS-термінали

А українці можуть втратити доступ до Apple Pay і Google Pay

ПриватБанк збирається від'єднати клієнтам платіжні системи Apple Pay і Google Pay, якщо у Верховній Раді ухвалять законопроєкт №4364 з правкою про зниження еквайрингу (комісії за приймання бізнесом банківських карток), повідомляє Радіо Трек з посиланням на матеріали UBR.

У цьому випадку сервіси Apple Pay і Google Pay стануть занадто дорогі в обслуговуванні для банків з урахуванням додаткових комісій і витрат емітентів, а також пільгових періодів за кредитними картками, – каже заступник голови правління ПриватБанку з питань розвитку бізнесу Разван Мунтеану.

Також у фінустанові кажуть про загрозу для малого бізнесу втрати доступу до платіжних технологій.

Збитковими стануть і POS-термінали в торгових точках з обігом менш ніж 33 тис. грн на місяць. Тож за підрахунками близько 120 тисяч підприємців ризикують залишитися без терміналів й не зможуть приймати картки клієнтів.

За розрахунками ПриватБанку у разі введення держрегулювання еквайрингу держбюджет України буде втрачати 4 млрд грн на рік.

Зниження вартості еквайрингу підтримує бізнес: їм не вигідно платити банкам 2% з кожної транзакції. Водночас банки ризикують втратити левову частку своїх доходів.

19 лютого 2021 року більшість Верховної Ради ухвалила в першому читанні проєкт закону про платіжні послуги №4364, покликаний врегулювати платіжний ринок у країні й погодити законодавство України із законодавством ЄС.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень