Як нардепи від Рівненщини голосували за «АнтиКоломойський» закон

Цей закон – одна із двох вимог МВФ

Верховна Рада напередодні підтримала у першому читанні так званий «Антиколомойський» законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

За відповідне рішення проголосували 267 народних депутатів. Законопроєкт підтримали нардепи від «Слуги народу», «Євросолідарності», «Голосу», депутатської групи «Довіра» та позафракційні.

 

«Батьківщина» переважно голосувала проти, «ОПЗЖ» - утрималась. 

Крім того народні обранці проголосували за скорочення терміну підготовки законопроєкту до другого читання, повідомляє «Українська правда».

П’ятеро з дев’яти народних депутатів від Рівненщини, які були присутні на засіданні, підтримали цей законопроєкт.

Це Дмитро Соломчук, Олександр Ковальчук та Олександр Салійчук від «Слуги народу». Сергій Литвиненко та Олександр Аліксійчук від цієї ж політсили були відсутні під час голосування, які і колишній член цієї фракції Роман Іванісов.

 

Підтримали «АнтиКоломойський» законопроєкт також депутатка від партії «Голос» Соломія Бобровська та Яна Зінкевич від «Європейської Солідарності».

Відсутнім на засіданні був також член депутатської групи «За майбутнє» Віктор М’ялик.

Законопроєкт передбачає, що власники і екс-власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі.

При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

З 2014 року Нацбанк вивів з ринку 104 банки. У пояснювальній записці йдеться, що «деякі банки, використовуючи недосконалу судову систему, намагаються знову повернутись на ринок, що створює системні ризики для фінстабільності».

На засіданні був присутній президент Володимир Зеленський. Він закликав народних депутатів підтримати законопроєкти, необхідні для підписання угоди з МВФ:

«Для нас дуже важлива підтримка економіки України. Дуже важливо, щоб відбулось підписання меморандуму з МВФ і ви прекрасно знаєте, що дві головні умови - це закон землю та банківський закон...У мене теж багато запитань до цієї ситуації, але я вас дуже прошу підтримати ці законопроекти. Вони важливі для українського народу».

Читайте також: ВР проголосувала за ринок землі. Що треба знати і як голосували нардепи від Рівненщини

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень