З 1 січня в Україні запровадять нову декларацію про доходи

Уже відомо, кого торкнуться зміни

З 2023 року в Україні запроваджують нову декларацію про доходи та майнове становище. Наразі відомо, що зміни стосуватимуться підприємців. Вони, мовляв, будуть змушені декларувати ще більше інформації.

Для декларантів також буде додано інструкцію щодо заповнення.

У пресслужбі Державної податкової служби повідомили, що підприємці отримають 2 нові додатки до декларації про доходи. У документи будуть вносити податкові розрахунки з окремих видів діяльності та податків.

З'явився Додаток Ф4. Це розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізосіб та військового збору, оподатковуваних доходів від продажу протягом звітного (податкового) року об'єкта чи об'єктів майна.

Також було додано Додаток МНО. Йдеться про розрахунок загального мінімального податкового зобов'язання за звітний (податковий) рік, який розраховується ФОПами (крім тих, хто обрав спрощену систему оподаткування).

Це орендарі, власники, користувачі на інших умовах (зокрема на умовах емфітевзису) земельних ділянок, які відносяться до с/г угідь.

Нововведення передбачені наказом Мінфіну №143. Вказані зміни відомство схвалило ще 17 травня 2022 року, однак документ набере чинності лише з 1 січня 2023 року.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень