Декларування доходів під час війни: скільки податкових зобов'язань нарахували мешканцям Рівненщини

Задекларувати доходи ще можна до 1 травня

Декларування доходів громадян за 2021 рік продовжується.

Станом на 1 квітня до податкової служби у Рівненській області подали 996 декларацій. З них 311 – на отримання податкової знижки та 685 декларацій тими громадянами, які самостійно декларують доходи й сплачують податок на доходи фізичних осіб (ред. – ПДФО) та військовий збір.

За попередніми результатами декларування, до сплати нараховано 4 млн 117 тис. грн ПДФО та 552 000 грн військового збору.

Нагадаємо, що граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік – до 1 травня 2022 року.

Податкова знижка

Через зміни до податкового кодексу й призупинення проведення всіх перевірок, у тому числі й камеральних, декларації для отримання податкової знижки приймають, але відкладають їх до того часу, поки можна буде перевірити декларації камерально та підтвердити суму податкової знижки. 

 

Після відновлення дозволів на проведення перевірок, камеральних зокрема, громадянам будуть відшкодовувати ці кошти.

 

На сьогодні відшкодували кошти на січень-лютий. Сума незначна, всього 45 тис. грн. Основна ж сума «зависла» до дозволу на проведення камеральних перевірок, пояснили у податковій службі.

Разом з тим у податковій закликають мешканців Рівненщини  не відкладати декларування своїх доходів.  

Рівненщина є тиловою областю, люди отримують певні доходи й потрібно, щоб сплачували податки, тому що це наша безпека й суверенітет, – зауважили у податковій.

Податкова амністія

Станом на 1 квітня мешканці Рівненщини подали 2 декларації та задекларували певну суму доходів. На сьогодні по одноразовому декларуванню вже сплачено 70 000 грн.

Люди декларують ті активи, при купівлі яких доходи не були оподатковані. Це добровільне декларування.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень