З двох категорій українців хочуть вираховувати більше податків із зарплати

Дещо новеньке у боротьбі з «нелегалами» та «особливо хитрими»

У ПФУ анонсували зміну розміру єдиного соціального внеску (ЄСВ), що стягується з офіційних зарплат українців. Про це йдеться в оприлюдненому проєкті Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування». Документ на сайті Пенсійного фонду з’явився 16 лютого.

Пропонується, зокрема, збільшити мінімальний розмір відрахувань відразу для двох категорій громадян – директорів підприємств та осіб з інвалідністю.

Таким чином держава боротиметься із явищем, коли директори компаній спеціально встановлюють собі мінімальну зарплату, аби сплачувати мінімальний ЄСВ.

Крім того, у ПФУ хочуть зробити невигідною практику оформлення на роботу людей з інвалідністю задля мінімізації податків.

Законопроєкт про нові ставки єдиного соціального внеску вже підготовлено та винесено на громадське обговорення.

Насамперед пропонується, аби директори компаній (навіть якщо встановили собі мінімальну зарплату у 6500 грн) щомісяця сплачували не мінімально можливий єдиний соціальний внесок у розмірі 1430 грн, а втричі більшу суму — 4290 грн.

 

Також наразі підприємствам вигідно зарахувати до штату співробітника з інвалідністю, аби мінімізувати податки.

 

Новим проєктом закону пропонується перевести осіб з інвалідністю, які отримують щомісяця понад 19,5 тис. грн (втричі вище за мінімальну зарплату), на стандартну ставку єдиного соціального внеску в 22% від зарплати (від 4290 грн).

Для тих організацій, де зарплати не перевищують встановлену планку, збережуться чинні пільгові ставки ЄСВ:

  • 8,41% від зарплати, якщо на підприємстві працюють особи з інвалідністю;
  • 5,5% - для спеціалізованих організацій, де працівників з інвалідністю не менш як половина;
  • 5,3% - для всеукраїнських ГО та підприємств осіб з інвалідністю, (наприклад, товариства глухих, товариства сліпих), де понад 50% працівників мають інвалідність.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень