З 1 грудня збільшиться мінімалка. Зростуть і податки

На сотню гривень

З 1 грудня в Україні зростає мінімальна зарплата. Із 6 до 6 ,5 тисяч. Зі зростанням мінімалки зростуть і податки.

Зокрема розмір Єдиного соціального внеску, розповіла речниця управління податкової служби на Рівненщині Ірина Матвійчук:

Платникам податків треба звернути увагу в першу чергу на те, що  з грудня змінюється розмір єдиного соціального внеску. І він становитиме 1430 гривень. У листопаді ця сума становила 1320.

Крім цього, від зростання мінімалки залежить розмір податку на нерухоме майно. Органи місцевого самоврядування не можуть встановлювати його більшим, ніж 1,5% від мінімальної ставки:

Утім треба дивитися на рішення органів місцевого самоврядування, адже вони встановлюють розмір податку. Якщо Рівне, то у 2021 році сплачуємо за 2020 рік, тож ставка становитиме 23 грн 62 копійки за метр квадратний надлишкової площі, тому будемо відштовхуватися 0,5%, або ж 30 грн.

Щодо ставок єдиного податку – ставки встановлюються органами місцевого самоврядування.

  • Але єдиний податок не може бути для платників 1 групи більше, ніж 10% від прожиткового мінімуму станом на 1 січня.
  • Тому ЄП не буде перевищувати 248 гривень.
  • Для 2 групи - залежить від мінімалки, тому з 1 січня не може бути більший за 20% від мінімалки – це 1300 гривень.
  • Для 3 групи і на загальній системі оподаткування нічого не зміниться крім ЄСВ.

Крім того, розмір мінімалки впливає на неоподатковану цільову благодійну допомогу. Тобто не оподатковуватимуться суми менші за 3470 грн. Розмір неоподаткованої соціальної пільга також збільшиться.

До слова, більшість податків мешканці Рівненщини сплачують. Більша проблема з місцевими податками. Так, щодо земельного й податків на нерухоме майно на сьогодні заборгованість понад 52 мільйони. Не заплатили кошти 43 тисячі фізосіб.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень