Якщо зникло світло: ФОПам розповіли, що робити з касовим апаратом

Такі ж правила діють у випадку, коли касовий апарат ламається

Використовувати касові апарати з 1 січня зобов'язали ФОПів по всій Україні (окрім тих, що працюють у селах і селищах). При цьому з технікою час від часу виникають труднощі – від зависання мережі та зникнення світла до всіляких поломок.

Податкова пояснила, як діяти підприємцям, якщо під час розрахунків сталося відключення електроенергії або касовий апарат (реєстратор) вийшов з ладу

Усі можливі варіанти для ФОПів

Переважно дані доведеться відображати у книзі обліку розрахункових операцій (КОРО), а після усунення збою/технічних неполадок потрібні суми треба буде просто провести через реєстратор.

Якщо суб'єкти господарювання заздалегідь не подбали про документи, які призупиняють розрахункові операції на час виходу з ладу реєстратора або відключення електроенергії, то таким ФОПам потрібно зареєструвати книги обліку розрахункових операцій і вносити туди дані у разі нештатної ситуації.

Якщо ж у підприємця у розпорядчих документах передбачено призупинення розрахунків у разі поломки реєстратора чи відключення електроенергії, то книгу обліку реєструвати не обов'язково — лише за бажання та у разі виникнення такої потреби.

Передбачено і той випадок, якщо на період виходу з ладу реєстратора або при відключенні електроенергії розрахункові операції проводяться з використанням КОРО та розрахункової книжки. Таким підприємцям податкова нагадує, що після встановлення відремонтованого (резервного) реєстратора чи після появи електроенергії необхідно буде провести через РРО суми розрахунків за час роботи з використанням розрахункової книги.

А в разі обнулення оперативної пам'яті необхідно буде відновити дані з контрольної стрічки. Через реєстратор проводяться суми окремо за кожною ставкою ПДВ, акцизу чи іншого податку (збору), після чого слід виконати Z-звіт.

Раніше ми повідомляли, як працювати з касовим апаратом, якщо зникає інтернет. А ще - як працювати законно БЕЗ касового апарату. 

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень