Просто не приймуть: які фіскальні чеки у податковій вважають порушенням?

Податківці роз’яснили, який чек не приймуть як розрахунковий

Історія з масовим запровадженням касових апаратів у підприємницьке життя продовжується. Так і не розібравшись толком, як правильно враховувати товарні залишки на складах і хто має зберігати первинні документи, тепер ФОПам доведеться розбиратися ще й з тим, які фіскальні чеки вважаються… легітимними.

З'ясувалося, що якщо у ньому немає даних про секунди (при тому, що всі інші реквізити присутні), такий чек не приймуть як розрахунковий.

Така вимога з'явилася ще у серпні торік, коли набрав чинності наказ Мінфіну від 18.06.2020 року №306, який змінив норми Положення про форму та зміст розрахункових документів.

Після цієї дати всі версії внутрішнього програмного забезпечення касових апаратів мали бути допрацьовані для забезпечення можливості виконання усіх вимог до форми та змісту розрахункових документів. Так, усі РРО обов'язково повинні відображати у фіскальних касових чеках таку інформацію:

  • фіскальний номер касового чека або фіскальний номер електронного касового чека;
  • дату (день, місяць, рік) та час (година, хвилина, секунда) проведення розрахункової операції.

У Державній податковій службі пояснили, що наразі всі касові апарати мають відповідати цим вимогам. Якщо ні, то вони повинні бути обов'язково оновлені виробником або постачальником, незважаючи на дату взяття РРО на облік контролюючим органом.

Більше того: невідповідність програмного забезпечення РРО нормам вищезазначеного положення є порушенням законодавства про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень