Відзавтра: Покарання населення за несплату податків запроваджують в Україні згідно з МВФ

Спецпідрозділ при Податковій запрацює – з 01 грудня

Вже до 1 грудня 2021-го в Україні створять спецпідрозділ Державної податкової служби, який в індивідуальному порядку почне перевіряти платників податків. Тобто – кожного з нас.

Що чекатиме тих, чиї доходи та витрати не збігатимуться? Їх можуть змусити пояснити джерело походження коштів та дорахувати податкове зобов'язання. Передбачені й покарання.

ПОДАТКОВИЙ СПЕЦНАЗ

Відповідне нововведення прописано у Меморандумі з МВФ, який опублікував Мінфін. Зокрема в ньому сказано:

«До 1 грудня 2021 року ми сформуємо спеціальний підрозділ ДПС, який аналізуватиме податкову поведінку індивідуальних платників».

ТОРКНЕТЬСЯ КОЖНОГО

Як розповіли виданню UBR профільні експерти, такий крок – логічне рішенням на тлі запровадження податкової амністії.

Тобто українцям дали шанс легалізувати зароблене в тіні та сплатити невеликий податок (від 5 до 9%). А ті, хто відмовиться добровільно заплатити державі, змушені будуть сплачувати податки за повними ставками.

Наприклад, податок доходи фізосіб разом із військовим збором становить 19,5%.

Данило Гетманцев – голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики – пояснив, що й зараз є підрозділ податкової, який займається адмініструванням для фізосіб. Проте…

Данило Гетманцев

Почнуть діяти «СКАРГИ СУСІДІВ»?

Податківці мають аналізувати ту інформацію, яка є в них у розпорядженні, та «робити висновки» про те, чи справді українці сплачують податки з усіх своїх доходів.

Наприклад, якщо людина має велику кількість нерухомості, але при цьому офіційно безробітна або заробляє мінімалку, ймовірно, у неї є тіньовий дохід.

Як зауважує ОБОЗРЕВАТЕЛЬ, під час організації відповідного «контролю за населенням», цілком можливо, будуть задіяні «й інші механізми, аж до «скарг сусідів».

Мовляв, така практика успішно діє на Заході.

Наприклад, у Німеччині та в США.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень