Один з основних податків в Україні зросте на понад 20%

Нові норми наберуть чинності вже з 1 січня 2022 року

З наступного року в Україні помітно зросте податок на нерухомість.

Це державний збір, який нараховують фізичним особам – власникам будинків, квартир та іншої нерухомості, які мають «зайві» квадратні метри.

Цей податок розраховується, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня минулого року. Тобто, у 2021-му це розмір мінімалки у січні 2020-го, а у 2022-му році – розмір мінімалки, який встановили на початку цього року.

Зважаючи на те, що цьогоріч вирахування здійснювалися із зарплати розміром 4 723 грн, а з наступного року за основу братимуть 6 000 грн, податок фактично зросте на 21,3%.

Варто зауважити, що ставки податку для об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням місцевих рад. Максимальна ставка податку становить 1,5% від мінімальної зарплати за кожен надлишковий квадратний метр.

З 2022-го року власники квартир площею понад 60 кв.м і будинків з площею понад 120 кв.м платитимуть понад 90 грн за кожен «зайвий» квадрат.

Докладніше про те, як нараховується податок на нерухоме майно – у цьому матеріалі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень