Хто в Україні платитиме податок на нерухомість у 25 тисяч гривень

Повідомлення про сплату податків розішлють у липні

Українцям до 1 липня надішлють повідомлення про необхідність заплатити податки за свої квартири та будинки.

Ті, хто володіє квартирою площею від 300 кв. м або будинком у розмірі 500 кв. м і більше, повинні будуть додатково заплатити в бюджет 25 тис. грн, повідомило Радіо Трек з посиланням на OBOZREVATEL.

Відповідно до Податкового кодексу України, податок нараховується на так звану «зайву» площу, тобто усю, що перевищує норму. Для будинку це від 120 квадратів, а квартири – від 60 квадратних метрів. Українці отримуватимуть платіжки  за минулий рік, тобто влітку 2021 року надійдуть рахунки за 2020 рік.

Розмір податку різниться у регіонах України. Місцева влада має право встановлювати ставку, однак її розмір не може перевищувати 1,5% мінімальної зарплати. У 2021-му – 70,8 грн.

Також місцева влада може збільшити «норму» площі, що не підлягає оподаткуванню. Наприклад, брати податки за квартири площею, яка перевищує не 60, а 70 квадратних метрів.

У 2020-му за квартиру 80 квадратів («зайвих» 20 кв. м) потрібно буде заплатити 1250 грн, а 2021 року за цю саму квартиру доведеться віддати вже 1416 грн.

За матеріалами OBOZREVATEL

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень