У порожніх магазинах та офісах збираються облаштувати квартири

Працівники перейшли на дистанційну роботу, а житла бракує

Уряд Швеції вивчає питання переобладнання спорожнілих приміщень під житло, якого хронічно бракує. У такий спосіб збираються компенсувати дефіцит приблизно у 140 тисяч будинків. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.

Дослідження показали, що приблизно п'ята частина шведських працівників унаслідок пандемії залишиться на дистанційній роботі. Відповідно, звільняться комерційні приміщення.

Власники багатьох магазинів також вирішили, що більше не потребують великих приміщень. А відмова від зайвих площ дозволяє заощадити на оренді.

Однак не всі об'єкти підходять для модернізації, наприклад, в окремі приміщення потрапляє мало сонця або вони розташовані надто близько до транспортних вузлів.

Суворі нормативи у сфері будівництва роблять зведення будинків у Швеції одним з найдорожчих в Європі. Податкові пільги за іпотечними кредитами, нульовий податок на нерухомість і серйозно регульований ринок оренди призвели до зростання цін для покупців житла і підвищили рівень заборгованості домогосподарств до граничних показників.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень