«Рекордні» податки: ФОПи заплатили 35 мільярдів

Це рекорд за останні 5 років

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Впродовж 2021 року фізичні особи-підприємці в Україні заплатили 34,8 млрд грн єдиного податку. Сума не тільки перевищує показник 2020 року, коли з ФОПів зібрали 27,6 млрд грн, а й є рекордною за останні 5 років.

Такі цифри аналітики пояснюють збільшенням доходу ФОПів, а також зростанням кількості нових підприємців. 

Єдиний податок — це головний податок для ФОПів, який ввели задля спрощення ведення бізнесу та зниження податкового навантаження. Причому можливість перейти на спрощену систему оподаткування передбачена для фізосіб-підприємців та юридичних осiб, масштаби діяльності яких не перевищують визначені законом рамки за максимальним обсягом доходів та кількістю працівників.

Останні ініціативи з фіскалізації, зокрема обов’язкове використання РРО/ПРРО, передусім направлені на виявлення реального об’єму доходів підприємця та дотримання ним законності використання спрощеної системи.

Тим часом у Верховній Раді мають намір скасувати штрафи для ФОПів за відсутність касових апаратів до кінця 2022 року, заявив спікер парламенту Руслан Стефанчук після наради з лідерами фракцій.

Відповідний законопроєкт запропонував голова Комітету ВР із питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Джерело: DOU

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень