Домоекономіка, сімейне оподаткування та субсидії: що невдовзі зміниться для українців

Податків стане більше

В Україні обговорюють впровадження сімейного оподаткування. У результаті це має призвести до зменшення кількості субсидіантів. Такі зміни передбачає законопроєкт 6539, він уже зареєстрований у Верховній Раді.

Він передбачає введення поняття «домоекономіка» та подання сімейних декларацій. І якщо для більшості громадян таке декларування буде добровільним, то отримувачі субсидій та іншої державної допомоги обов’язково її заповнюватимуть. Виключення – студенти та пенсіонери.

Домоекономіка означає особу або сукупність осіб, які спільно проживають в одному житловому приміщенні або його частині, забезпечують себе всім необхідним для життєдіяльності, ведуть спільне господарство, повністю або частково об’єднують і витрачають кошти. Цю люди можуть бути родичами або й просто співмешканцями.

У законопроєкті йдеться, що особи можуть займатися будь-яким легальним бізнесом і при цьому не бути ФОПом, але щороку заповнювати сімейну декларацію. При цьому річний дохід від економічної діяльності домогосподарства не перевищуватиме суму 8 мільйонів гривень.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що крім доходів, декларація враховуватиме й видатки та борги. Тож власне борги й неоплачені кредити – можуть стати тягарем для усього домогосподарства.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень