На Олександра Третяка відкрили вже друге кримінальне провадження. Через будинок (ФОТО)

Попередньо, цифри між заробітком, позикою, вартістю оселі й задекларованою ціною - не сходяться

Колаж — Рівне Онлайн

Нещодавно міський голова Рівного Олександр Третяк придбав будинок. Однак, виявилося, що мер ймовірно занизив вартість придбаної нерухомості.

Після розслідування Рівне Онлайн: «Новорічні знижки для Третяка: скільки насправді коштує новий будинок мера Рівного» та викликаного ним суспільного резонансу, у поліції Рівного відкрили кримінальне провадження.

До ЄРДР внесли відомості за ч. 2 ст. 366-2 Кримінального кодексу України «Умисне декларування недостовірної інформації».

 

Тим часом Олександр Третяк взяв собі відпустку до 14 січня. 

Нагадаємо перед Новим роком Олександр Третяк повідомив про купівлю будинку за заниженою вартістю. Це викликало посилену увагу громадськості, і, як результат, спричинило реакцію правоохоронних органів.

- Наразі триває розслідування щодо цієї ситуації і згодом буде прийняте процесуальне рішення, – повідомили у поліції Рівне Онлайн.

Нагадаємо, міський голова Рівного Олександр Третяк, 21 грудня 2021 року, придбав земельну ділянку та двоповерховий будинок у Бармаках, він межує з вулицею Костромська і розташований фактично у Рівному. Частину коштів він взяв у банку – 71 665 доларів, а решта, за його словами, власні кошти. Згідно із декларацією, купив Третяк будинок із землею за 102 тисячі доларів.

Проте, як стало відомо, що саме цей дім продавався раніше за 220 000 доларів.

Тобто, якби мер і його безробітна дружина не потратили за два  роки, ні копійки грошей, їм би не вистачило б щонайменше 73 000 доларів.

Звідки гроші у Третяка, хто йому їх і за які послуги дав, тепер буде з’ясовувати поліція.

Нагадаємо, раніше прізвище мера фігурувало у кримінальній справі через те, що Олександр Третяк розглядав можливість вивезення людей ромської національності за межі Рівного. Про це ми писали тут: 

«Всіх запакуємо в автобус і вивеземо», - міський голова Рівного про ромів

Джерело — Рівне Онлайн

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень