Фури, які їдуть транзитом через Рівне, направлятимуть на спецмайданчики

Аби взимку не було колапсу

Це перехрестя Чорновола-Карнаухова-Басівкутська взимку 2021-го. Фото з мережі.
Це перехрестя Чорновола-Карнаухова-Басівкутська взимку 2021-го. Фото з мережі.

Фури, які в’їжджають в Рівне зі сторони Львова, Києва та Волині на час сильних снігопадів зможуть перестояти на спеціально відведених територіях. Про це заявили у мерії під час робочої наради щодо підготовки до зими. 

Міський голова Рівного Олександр Третяк
Міський голова Рівного Олександр Третяк

Над розробкою схеми руху до цих майданчиків працюватиме департамент інфраструктури, повідомив міський голова Олександр Третяк:

 - Взимку, коли великогабаритний транспорт з’їжджатиме в місто, водіям рекомендуватимуть їхати на спеціально відведені майданчики.

 

Це так звані майданчики відстою, їх підготують – тобто розчистять та облаштують. Таких майданчиків в місті не багато, в основному це території приватників. Ми будемо укладати з ними договори.

 

Це необхідність для того, щоб в місті у час сильних снігопадів ці фури не буксували й не створювали транспортний колапс.

Чи працюватиме з водіями великогабаритного транспорту патрульна поліція - поки не вирішили. 

Натомість поліція просить комунальників працювати на випередження і краще обробляти проблемні перехрестя, мости та дороги, які не захищені проти сніговими щитами.

Особливу увагу копи просять звернути на вулицю Макарова, адже тут буде найбільше транзитного транспорту.

 

Також комунальників просять добре прибирати та посипати вулиці Шухевича, Князя Володимира - Золотіївські мости - та перехрестя біля басейну «Авангард», адже торік там було найбльіше проблем з великогабаритним транспортом.

Комунальники готуються до зими. Звітують про те, що готують двірників та піщано-соляну суміш. Техніки - не достатньо, підтвердив Олександр Третяк.

Але мер пообіцяв, що місто візьме в оренду потрібну для снігоприбирання техніку. 

Водночас мерія готується до співпраці взимку із волонтерами, рятувальниками та навіть військовими. Йдеться про залучення спецтранспорту, який зможе витягти зі снігових заметів фури й, наприклад, тролейбуси.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень