Як і де забрати залишок невикористаної субсидії

Тим, хто отримував її у безготівковій формі

Ті, хто впродовж минулого опалювального сезону отримували субсидію у безготівковій формі й намагалися ощадливо користуватися комунальними послугами, могли зекономити. Ці гроші можна отримати й використовувати на свій розсуд. Нагадаємо, що від травня 2021 року – субсидію виплачують виключно у готівковій формі, тож наразі йдеться про кошти, зекономлені під час минулої зими.  

 Після закінчення опалювального сезону залишки субсидії накопичуються на рахунку «Ощадбанку» для виплати житлової субсидії. Протягом пів року (з 1 червня по 20 грудня) ці гроші необхідно переказати на поточний рахунок, також відкритий у «Ощадбанку».

 Якщо до 20 грудня субсидіант не звернеться по залишки субсидії та не відкриє поточний рахунок для їх зарахування, кошти повернуться на рахунок Міністерства соціальної політики.

Тож управління соціального захисту рекомендують особам, які користувалися безготівковими субсидіями, перевірити наявність актуального рахунку в «Ощадбанку». Якщо такого немає – його необхідно відкрити. Якщо поточний рахунок було відкрито раніше і гроші на нього вже надійшли, банк мусив надіслати одержувачеві субсидії смс-повідомлення (за наявності інформації про номер мобільного телефону). За потреби уточнити інформацію про заощаджені кошти можна в управлінні соціального захисту населення.

«Ощадбанк» пояснює, як можна розв'язувати питання з отриманням залишку субсидії.

  1. До 19 грудня відкрити рахунок у будь-якому відділенні «Ощадбанку».
  2. Попередньо записатися на прийом і взяти з собою паспорт та ідентифікаційний код. Процедура оформлення, обіцяють, займе лише 15 хвилин.

Зверніть увагу! Якщо на рахунку «Ощадбанку» значиться заборгованість, на нього не може бути перераховано залишок субсидії. У такому разі спочатку доведеться сплатити борг. Після погашення заборгованості залишок житлової субсидії буде автоматично зараховано до поточного рахунку протягом робочого дня.

За матеріалами На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень